Amsterdam 25 november 2014

 

NOG TIEN MINUTEN wint Cannes

NOG TIEN MINUTEN de korte film geregisseerd door Joris van den Berg en geschreven door Tjeerd Posthuma, heeft op het Cannes Short Filmfestival gewonnen.

De film gaat over de laatste tien minuten voor sluitingstijd in een gaybar… en Rodrigo heeft nog niet gescoord! NOG TIEN MINUTEN won in de categorie ‘Best LGBT’  (Lesbian Gay Bisexual Transgender).

Vanja Rukavina speelt de hoofdrol. Na de toneelacademie van Maastricht debuteerde hij bij Toneelgroep Amsterdam en was hij o.a. te zien was in MIJN MARKO (One Night Stand en de serie VAN GOD LOS) De bijrollen in NOG TIEN MINUTEN zijn voor Henriette Tol, Boris Schreurs, Beau Schneider, Thomas Schoots, Sten Geerdink, Joji Na, Hugo Loomeyer, Kes Blans, Ivan Renema, Martin Terpstra, Mjad Mardo, Poal Cairo en een special appearance van Martin C. de Waal, the fashion dj. De opnames vonden plaats in Trouw Amsterdam.

Joris van den Berg, regisseur van o.a. de internetserie DE MEISJES VAN THIJS en SPANGAS, kwam op het idee tijdens een uitgaansavond in cafe de Trut, een fenomeen in  de Amsterdamse gayscene. Tjeerd Posthuma, scenarist voor o.a. NTR SESAMSTRAAT en DE MEISJES VAN THIJS werkte het uit tot een korte film. De film werd geheel groen geproduceerd door Danielle Guirguis (o.a. ZWARTBOEK, KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER, DE GELUKKIGE HUISVROUW, SPIJT)  van Smarthouse Films.

De film kwam zonder subsidie tot stand dankzij o.a. Golden Eye, Filmmore Amsterdam, Grip Enterprises, Kemna Casting, Bobble Waterbottle, Jameson en Jägermeister en cast & crew.

 

http://cannes-shorts.com/festival.htm

Bekijk de teaser: http://www.smarthousefilms.nl/feature-films/#/nog-10-minuten/

 

EINDE BERICHT

Noot voor redactie, niet ter publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danielle Guirguis, producent, op 06-212 43 731. 

Bijlage: foto opnames NOG TIEN MINUTEN, fotograaf: Smarthouse Films


Comment